Uoči koncerta „Sazvučja“ u Mostaru: Susreti predstavnika Međukulturnog vijeća i čelnika HNK-a i Grada Mostara

 Uoči koncerta „Sazvučja“ u Mostaru: Susreti predstavnika Međukulturnog vijeća i čelnika HNK-a i Grada Mostara

Predstavnici Međukulturnog vijeća Bosne i Hercegovine – predsjednik  BZK „ Preporod“ prof. dr. Sanjin Kodrić, predsjednik HKD „Napredak“ dr. Nikola Čiča i predsjednik Upravnog  odbora  SPKD „Prosvjeta“ Dejan Garić – u ponedjeljak, 13. 9. 2021. godine posjetili su Mostar. Delegaciju ovih temeljnih  organizacija  kulture naroda Bosne i Hercegovine u odvojenim susretima primili su savjetnik predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Darko Juka i kantonalni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta prof. dr. Rašid Hadžović te gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić.

Domaćini, kako u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona, tako i u Gradskoj upravi Grada Mostara, sa zadovoljstvom su prihvatili poziv BZK „Preporod“, HKD „Napredak“ , SPKD „Prosvjeta“ i JKPHD „La Benevolencija“ da budu supokrovitelji koncerta „Sazvučja“, koji će ove četiri organizacije upriličiti u Mostaru u petak, 17. 9. 2021. godine.

Na sastanku u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona upućena je zajednička poruka o važnosti pružanja potpore projektima koji pronose poruku njegovanja višestrukosti kulture Bosne i Hercegovine kao bogatstva kroz različitosti, uz puno poštivanje osobitosti koje obilježavaju svaki od kulturnih i nacionalnih identiteta naroda u Bosni i Hercegovini. Složili su se kako je izrazito bitna poruka da se takav događaj kakav je koncert „Sazvučja“, nakon Sarajeva, organizira upravo u Mostaru, a organizatori ističu kako će nastaviti putovati gradovima Bosne i Hercegovine sa zajedničkim kulturnim programima. Gradonačelnik Kordić i predsjedavajući Marić su, također, rado prihvatili supokroviteljstvo i naglasili važnost ovog kulturnog događaja posebno za grad Mostar te kulture uopće, ali i poseban značaj djelovanja četiri temeljne organizacije kulture naroda Bosne i Hercegovine.

Jednosatni koncert, uz nastup odabranih izvođača koji će predstavljati svako pojedino društvo, bit će izveden na platou ispred HD „Herceg Stjepan Kosača“ u petak, 17. 9., s početkom u 18 sati, a snimat će ga i u some programu emitirati BHRT. Događaju će prethoditi zajednička konferencija za novinare u Ćorovića kući u Mostaru, u četvrtak, 16. 9., u 11 sati, kada će o pojedinostima ovog projekta novinarima govoriti čelnici sva četiri društva te predstavnici Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona i Grada Mostara kao supokrovitelji koncerta koji je svojevrsni zajednički dar građanima Mostara.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.