U Čapljini obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

 U Čapljini obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

U petak, 25. novembra 2022. godine u Čapljini, u organizaciji BZK „Preporod“ Čapljina, Osnovne škole Čapljina, Sportskog društva „Dubravka“ i Galerije „Preporod“ Zenica, upriličene su dvije manifestacije povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Riječ je o izložbi Stara Bosna Galerije „Preporod“ Zenica te Večeri sevdaha u kojoj su učestvovali Adi Mrgan, učenik Osnovne škole Čapljina i članovi Narodnog orkestra BZK „Preporod“ Zenica.

Slike postavljene na izložbi radovi su slikara koji učestvuju na likovnoj koloniji koju svake godine organizira Galerija „Preporod“ Zenica. Prisutnima na izložbi obratile su se Jasmina Hadžiomerović, predsjednica BZK „Preporod“ Čapljina i gospođa Amna Sofić, predsjednica Galerije „Preporod“ Zenica. Izložbu je otvorio gospodin Vedad Šestić, član Upravnog odbora Galerije „Preporod“ Zenica. Na izložbi su izloženi i radovi umjetnice Dženane Šoše, koja je učestvovala na Desetoj likovnoj koloniji Galerije „Preporod“  Zenica.

 

 

Večer sevdaha uslijedila je nakon izložbe, gdje su prisutni uživali u sevdalinkama i ilahijama koje su izveli Adi Mrgan, učenik Osnovne škole Čapljina, koji učestvuje u mnogim smotrama gdje ostvaruje zavidne rezultate, kao i članovi Narodnog orkestra BZK „Preporod“ Zenica koji uspješno nastupaju od 2007. godine kako širom Bosne i Hercegovine tako i u drugim državama Evrope. Prisutni su uživali u predivnim notama muzičara i ambijentu Kulturno-edukativnog centra MIZ Čapljina Vrhovnik – Domanovići. Večer sevdaha otvorio je moderator Muaz Čevra, učenik Osnovne škole Čapljina koji je izveo Recital o Bosni.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.