U Banjoj Luci održana izložba „Stara Bosna“ povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine

 U Banjoj Luci održana izložba „Stara Bosna“ povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Sinoć je u Banjoj Luci u povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine održana izložba Stara Bosna. Organizatori izložbe su potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Ramiz Salkić i Galerija „Preporod“ Zenica. Slike koje su izložene na ovoj izložbi rađene su različitim tehnikama sa motivima stare Bosne kojom su umjetnici prikazali višestoljetnu povijest Bosne i Hercegovine.

 

Njegovati nacionalne praznike

Izložbu je otvorio potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Ramiz Salkić koji se i obratio prisutnima.

– Ovom večerašnjom izložbom sa motivima naše domovine Bosne i Hercegovine, u povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, ovdje u Banjoj Luci mi svjedočimo snagu naše domovine. Ova izložba predstavlja nastavak kontinuiteta obilježavanja Dana državnosti Bosne i Heregovine u ovom dijelu naše domovine – rekao je Salkić.

 

Historijski korijeni BiH

– Naša ljubav prema Bosni i Hercegovini treba da pobijedi njihovu mržnju. Bosna i Hercegovina je domovina svih njenih građana čak i onih koji je ne vole i koji bi je rado podijelili, da ne postoji i da joj se ime ne spominje. Historijski korijeni Bosne i Hercegovine toliko su duboki i jaki da je nisu uspjeli podijeliti i uništiti ni mnogo jači neprijatelji od ovih današnjih. Zbog toga je Bosna i Hercegovina opstajala kroz historiju i zbog toga će opstajati u budućnosti – istakao je Salkić.

Naveo je da je jaka i stabilna BiH garant opstanka našeg naroda, ne samo na ovim prostorima, već u cijelom svijetu.

– Mi trebamo svakim danom jačati našu ljubav, naše patriotsko osjećanje spram pripadnosti našoj domovini, jer mi nemamo rezervne domovine. Budite ponosni što ste državljani Bosne i Hercegovine i što obilježavamo svi zajedno Dan državnosti Bosne i Hercegovine ovdje u Banjoj Luci – zaključio je Salkić.

 

IZVOR: Avaz

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.