Taik Ganić novi je predsjednik BZK “Preporod” Travnik

 Taik Ganić novi je predsjednik BZK “Preporod” Travnik

Skupštini je prisustvovalo 35 članova, te predsjednik BZK “Preporod” prof. dr. Sanjin Kodrić, generalni sekretar Nazif Salčin i direktor Službe za opće poslove Nermin Hodžić.

Za predsjednika Upravnog odbora a time i predsjednika općinskog društva BZK “Preporod” Travnik izabran je mr. Taik Ganić, a za zamjenika predsjednika mr. Eminudin Kazija.

Pored predsjednika i zamjenika u Upravni odbor su izabrani: mr. Aldin Ribo, mr. Alen Čogić, dr. sc. Amela Bajrić, dr. sc. Dženan Kos, Mirsada Fuško – Habibić, dr. sc. Nusreta Omerdić, Rešad Lendo, mr. Sanida Bjelopoljak i mr. Velid Trkić.

U Nadzorni odbor su izabrani Amra Rodić – Ganić (predsjednica), dr. sc. Alma Švraka i mr. Fadil Dautović.

Članovi Suda časti su: Alisa Islamović – Hrnjić  (predsjednica), Edin Memić i Edin Teskerdžić.

Sve odluke donesene su jednoglasno.

Predsjednik BZK “Preporod” prof. dr. Sanjin Kodrić je na početku sjednice govorio o značaju i historijatu BZK “Preporod” kao i važnosti Travnika u kulturi Bosne i Bošnjaka, potctravši kako će općinsko društvo BZK “Preporod” u Travniku, u nastojanju da razvija i unapređuje kulturni život Travnika i šire, imati punu podršku središnjih organa.

Radom Izborne skupštine rukovodilo je Predsjedništvo u sastavu: dr. sc. Dženan Kos (predsjednik), Ekrem Mrakić (zamjenik) i Hamza Delić (sekretar).

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.