Zenica: Najava likovne radionice „Stihobojanka“

 Zenica: Najava likovne radionice „Stihobojanka“

Galerija „Preporod“ Zenica, u okviru svojih planiranih aktivnosti i u okviru obilježavanja 120 godina Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ u Bosni i Hercegovini, organizira promociju i likovnu radionicu „Stihobojanka“ autora Taika Ganića iz Travnika. Promocija i likovna radionica „Stihobojanka“ održat će se u saradnji sa Gradskom bibliotekom Zenica .

Kako sam autor kaže: „Riječ je o desetak bh. gradova koji su predstavljeni kroz pjesme i crteže i svaka pjesma i crtež predstavlja svojevrsnu ličnu kartu tog grada te, zapravo, iz ovih stihova djeca mogu puno toga saznati o svome gradu kao i o svojoj domovini.“ U stihobojanci su predstavljeni gradovi: Sarajevo, Travnik, Mostar, Zenica, Konjic, Bihać, Jajce i Banja Luka.

Taik Ganić je mladi umjetnik iz Travnika, koji je, pored redovnog posla direktora Centra za kulturu Travnik, društveno angažiran i  i daje doprinos razvoju Travnika kroz pjesme Musta orchestra, čiji je član.

Promociji i likovnoj radionici „Stihobojanka“ autora Taika Ganića prisustvovat će 15-20 djece / učenika osnovnih škola, koji će, zajedno s autorom, pjevati o gradovima i bojiti gradove.

Promocija i likovna radionica „Stihobojanka“ realizirat će se u subotu 6. maja 2023. godine sa početkom u 11.30 sati u Dječijoj čitaonici (Kočevska čikma 3).

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.