ZA KUĆNU UPOTREBU: Aplikacija povodom Noći muzeja

 ZA KUĆNU UPOTREBU: Aplikacija povodom Noći muzeja

Aplikacija koristi sedam umjetničkih djela sa stalne postavke “Oprostorena intima”, “Velika krošnja” Safeta Zeca, “Enterijer” Karla Afana de Rivere, “Cvijetnu livadu” Gabrijela Jurkića, “Pogled na Maglaj” Salima Obralića, “Ulicu” Maria Mikulića, “Mali dio bašte” Bekira Misirlića i “Iz ateljea” Atanasija Popovića.

– Skeniranjem QR koda, korisniku se nude tri alternativna oblika interpretacije navedenih umjetničkih djela: vizuelni, auditivni i tekstualni, koji bi u fizičkom okruženju muzeja i u interakciji sa originalnim umjetničkim djelima, trebali raditi na razvoju kognitivnih, socijalizacijskih i komunikacijskih vještina kod djece sa razvojnim teškoćama – saopćeno je.

Kako zbog pandemije nisu bili u mogućnosti nastaviti period proto-testiranja i ponuditi je javnosti na korištenje u muzeju, za ovogodišnju Noć muzeja koja se ove godine realizira u virtuelnom obliku pod temom inkluzije, prilagodili su ARTsee za kućnu upotrebu.

Iako je aplikacija kreirana za djecu sa razvojnim teškoćama, pogodna je i zanimljiva za korištenje i tipičnoj djeci mlađeg školskog uzrasta, navodi se u saopćenju.

(FENA)

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.