U Gradskoj galeriji u Goraždu otvorena izložba bošnjačke pobožne poezije

 U Gradskoj galeriji u Goraždu otvorena izložba bošnjačke pobožne poezije

U okviru tradicionalne manifestacije “Dani Husein-ef. Đoze”, u Gradskoj galeriji u Goraždu danas je otvorena izložba bošnjačke pobožne poezije. Organizator izložbe je BZK “Preporod” – Gradsko društvo Goražde.

Prisutne su na otvaranju izložbe pozdravili premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Aida Obuća, gradonačelnik Goražda Ernest Imamović te predsjednik BZK “Preporod” prof. dr. Sanjin Kodrić. Premijerka Obuća izrazila je zadovoljstvo obnavljanjem rada BZK “Preporod” u Goraždu kao i organiziranjem ove izložbe. Gradonačelnik Imamović je zahvalio organizatorima i istaknuo važnost kulture u životu ovoga grada. Predsjednik Kodrić je zahvalio domaćinima na dobrodošlici, posebno istaknuvši važnost podrške koju Vlada BPK i Gradska uprava Goražda pružaju BZK “Preporod” u Goraždu.

O izložbi je govorio i jedan od autora magistar književnosti naroda Bosne i Hercegovine Elmir Spahić, podsjetivši da ova izložba predstavlja hronološki presjek bošnjačke pobožne poezije. Otvaranju izložbe prisustvovao je i Muftija goraždanski Remzija ef. Pitić.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.