Seminar „Zajedno protiv toksičnih narativa“ u organizaciji Međukulturnog vijeća BiH

 Seminar „Zajedno protiv toksičnih narativa“ u organizaciji Međukulturnog vijeća BiH

Međukulturno vijeće BiH (BZK „Preporod“, SPKD „Prosvjeta“, HKD „Napredak“ i JKPHD „La Benevolencija“) organizator je seminara „Zajedno protiv toksičnih narativa“ koji se održava u Tesliću (Banja Vrućica) od 25. do 28. maja 2023. godine. Seminar se organizira u saradnji sa NDI (National Democratic Institute in BiH). Cilj ovog skupa je skrenuti pažnju na sve prisutniji govor mržnje u javnom prostoru u BiH, posebno na prisustvo ksenofobije u različitim oblicima u svim segmentima društva.

 

 

Na seminaru učestvuju mladi članovi i simpatizeri četiri temeljne organizacije kulture naroda BiH, i to iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Predavači i govornici su predstavnici Međukulturnog vijeća BiH (prof. dr. Sanjin Kodrić, dr. Nikola Čiča, Vladimir Andrle i Dejan Garić) te Sandra Čule i dr. Zilka Spahić-Šiljak.

Seminar će pokriti teme toksičnih narativa u javnom prostoru, sa fokusom na borbu protiv govora mržnje te teme o antisemitizmu, islamofobiji, hrišćanofobiji i ksenofobiji uopće. Tokom skupa planirano je i osnivanje grupe mladih Međureligijskog vijeća BiH te definiranje njihovih budućih aktivnosti.

 

IZVOR: Federalna

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.