Program za Međunarodni dan i Evropsku noć muzeja

 Program za Međunarodni dan i Evropsku noć muzeja

Manifestacije Međunarodni dan i Evropska noć muzeja u Bosni i Hercegovini otvorene su jučer 14. maja i trajat će do 18. maja 2022. godine.

– Muzeji širom Bosne i Hercegovine pozvani su da učestvuju u ovogodišnjoj proslavi MDM-a te da kroz temu Moć muzeja istraže na koje sve načine mogu pozitivno utjecati na društvo i svijet oko sebe. Nakon dvije pandemijske godine u kojima nije bilo moguće prikladno obilježiti međunarodnu manifestaciju Dan i noć muzeja, konačno se vraćamo otvorenih vrata – naveli su iz Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Prodaja muzejskih publikacija

U ovom muzeju tim povodom tokom dana pripremljen je zanimljiv i edukativan sadržaj. Organizirana je prodaja muzejskih publikacija uz prigodan popust, radionice Naučimo, pronađimo i zaštitimo naše ugrožene biljke, Unesimo ljekovite biljke u urbane sredine, Muzej u koferu i dan za kviz, kao i Sarajevska Hagada.

Od 16.00 do 17.00 i od 20.00 do 21.00 sat posjetioci će moći pogledati Otvoreni depo u okviru stalne postavke BiH u prethistorijsko doba, a od 17.00 sati bit će organizirana i radionica The Spirit of the Neolithic figurine from Butmir.

 

IZVOR: Dnevni avaz
Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.