Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao sa predsjednikom HKD „Napredak“ Nikolom Čičom i predsjednikom BZK „Preporod“ Sanjinom Kodrićem

 Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao sa predsjednikom HKD „Napredak“ Nikolom Čičom i predsjednikom BZK „Preporod“ Sanjinom Kodrićem

Dana 2. juna 2022. godine u Sarajevu predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara razgovarao je sa predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ Nikolom Čičom i predsjednikom Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ Sanjinom Kodrićem.

Razgovarano je o radu navedenih kulturnih društava, njihovom značaju za očuvanje kulturne i povijesne tradicije naroda u Bosni i Hercegovini, kao i o međusobnom poštovanju, razumijevanju i saradnji. Sagovornici su se i dotaknuli određenih problema s kojima se ova kulturna društva susreću u svom radu te razmotrili moguća rješenja.

Predsjednik HKD „Napredak“ Nikola Čiča naglasio je kako je HKD „Napredak“ temeljna kulturna ustanova bosanskohercegovačkih Hrvata i ima za cilj očuvanje i jačanje hrvatske nacionalne svijesti o Bosni i Hercegovini i promociji kulturne baštine uopće. Također, osvrnuo se i na svečanost obilježavanja 120 godina od osnivanja HKD „Napredak“, istaknuvši kako je HKD „Napredak“ u proteklom periodu napredovao u svim oblastima svog djelovanja.

Predsjednik BZK „Preporod“ Sanjin Kodrić istaknuo je kako su projekti, programi i aktivnosti iz oblasti kulture te kulturni i identitetski rad i djelovanje Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ dio duge i izuzetno vrijedne tradicije ove temeljne i najstarije organizacije kulture i identiteta Bošnjaka, odnosno bošnjačke kulturne matice, koja u svakom novom povijesnom trenutku nastoji na primjeren način odgovoriti na potrebe i izazove kulture i identiteta Bošnjaka kao naroda i države Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara istaknuo je značaj rada kulturnih društava koji štite i promoviraju kulturnu raznolikost i dijalošku dimenziju multikulturalnosti Bosne i Hercegovine te čuvaju od zaborava kulturnu i povijesnu tradiciju i baštinu svih naroda u Bosni i Hercegovini.

 

IZVOR: www.hkdnapredak.com

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.