Postavljanje izložbe slika Elvedine Hrustanović Šehić i Almira Šehića

 Postavljanje izložbe slika Elvedine Hrustanović Šehić i Almira Šehića

Galerija „Preporod“ Zenica, u okviru planiranih aktivnosti i povodom obilježavanja 120 godina Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ u Bosni i Hercegovini, postavlja izložbu slika Elvedine Hrustanović Šehić i Almira Šehića iz Travnika.

Elvedina Hrustanović Šehić rođena je 1979. godine u Travniku. Profesorica je likovne kulture i diplomirana slikarica. Godine 2002. imala je samostalnu izložba u galerijskom prostoru „Alter Art“ Travnik, a 2023. godine u Maloj galeriji „Ex Ponto“ Travnik. Učestvovala je na mnogobrojnim grupnim izložbama u Leipzigu (Njemačka), Osijeku i Makarskoj (Hrvatska), Tuzli, Mostaru, Sarajevu, Brčkom, Goraždu, Fojnici, Travniku i na likovnim kolonijama: Osijek, Makarska, Brčko, Počitelj, Vranduk, Fojnica, Travnik.

Almir Šehić rođen je 1980. godine u Doboju. Profesor je likovne kulture i diplomirani slikar. Učestvovao je na velikom broju likovnih kolonija na području Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, kao i na velikom broju kolektivnih izložbi i na tri  samostalne izložbe. Član je ULUBiH-a, dobitnik 2. nagrade na 12. godišnjoj izložbi BiH crteža 2009. godine (Annale crteža BiH, Grand Prix Mostar) te Nagrade za eksperimentalni crtež 2022. godine (Annale crteža BiH, Grand Prix Mostar). Učesnik je izložbe „Leand Arte“ (Beograd).

Na izložbi slika Elvedine Hrustanović Šehić i Almira Šehića bit će predstavljen0 20 radova većih dimenzija rađenih tehnikom akril na platnu i kombiniranom tehnikom na papiru.

Izložba će biti otvorena u srijedu, 26. aprila 2023. godine u 18.00 sati u Galerijskom prostoru Sinagoge u Zenici. Izložba će biti otvorena do 30. aprila 2023. godine i može se pogledati svakim radnim danom od 12.00 sati do 16.00 sati.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.