Podrška Grada Sarajeva nacionalnim kulturnim društvima

 Podrška Grada Sarajeva nacionalnim kulturnim društvima

Gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić jučer je s predstavnicima kulturnih društava Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“, Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“, Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ te Jevrejskog kulturno-prosvjetnog društva „La Benevolencija“ potpisala Ugovore o finansijskoj podršci njihovom radu i aktivnostima.

Radi važnosti i značaja njihove uloge, Gradsko vijeće donijelo je Odluku da se ovim društvima dodjeli status od posebnog značaja za Grad Sarajevo.

„Sredstva će doprinijeti da ove zajednice kulture svojim djelovanjem i ubuduće obogaćuju sadržaj i kulturni život našeg grada i domovine. Sarajevo će nastaviti da podržava i sarađuje sa ovim udruženjima koja doprinose ukupnom ozračju mira, tolerancije i dijaloga“, kazala je Karić.

Ugovore u ime ovih organizacija potpisali su predsjednik Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ prof. dr. Sanjin Kodrić, predstavnik Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ Vlatko Komljenović, predsjednik Upravnog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Dejan Garić i predsjednik Jevrejskog kulturno-prosvjetnog društva „La Benevolencija“ Vladimir Andrle.

IZVOR: www.sarajevo.ba
Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.