OPĆINA CENTAR: Nagradni konkurs “Moja porodica u izolaciji”

 OPĆINA CENTAR: Nagradni konkurs “Moja porodica u izolaciji”

Nastojeći sačuvati i njegovati što više pozitivne energije u našoj izoliranoj svakodnevnici, organizatori su pozvali sve članove porodice da svoje emocije iz izolacije pretoče u kratku video priču (do četiri  minute), koristeći različite tehničke mogućnosti i vidove montaže, i tako pokažu svoje rediteljske, glumačke i filmske sklonosti na kreativan, duhovit i maštovit način.

Konkurs će biti otvoren do 30. maja, a najuspješnije video priče ocijenit će žiri u kojem su režiser i scenarista Enver Puška, glumci Tarik Filipović i Milan Kalinić, te producent i režiser muzičkih spotova Haris Dubica.

Više detalja o konkursu može se pogledati na web stranici i linku:  www.centarkulture.ba;VIDEO

Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1993. godine proglasila je 15. maj Međunarodnim danom porodice i na taj način istakla njen značaj i ulogu u društvu. S obzirom na to da je pojava pandemije koronavirusa već duže vrijeme najprisutnija globalna tema u životima nas i naših porodica, javno obilježavanje tako značajnog datuma iz sigurnosnih razloga nije izvodljivo. Riječ izolacija znači razdvojiti, eliminirati, odstraniti, ukloniti, neutralizirati, ali znači i sačuvati, saopćeno je iz općine Centar Sarajevo. (FENA)

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.