Održana Izvještajno-osnivačka skupština BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Konjic

 Održana Izvještajno-osnivačka skupština BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Konjic

U ponedjeljak 6. decembra 2021. godine u Bosanskoj sobi Narodnog univerziteta Konjic Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ – Općinsko društvo Konjic održala je Izvještajno-osnivačku skupštinu na kojoj su izabrani novi članovi u organima zajednice na period od četiri godine. S obzirom na to da je Matični odbor Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ u Bosni i Hercegovini donio Odluku o preregistraciji društava koja su do sada djelovala u okviru BZK „Preporod“ u Bosni i Hercegovini, tokom Skupštine izglasano je da se BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Konjic registrira kao poseban pravni subjekat.

 

 

Ovom prilikom usvojen je novi statut BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Konjic i izabrani su novi članovi u organima društva. Za predsjednika Upravnog odbora BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Konjic, pa samim tim predsjednika izabrana je Sabina Ćukle, a za zamjenika predsjednika Armin Sarajlić. Na Skupštini su izabrani članovi Upravnog odbora: Sabina Ćukle, Armin Sarajlić, Refik Delić, Adnan Velagić, Semir Karić, Benjamin Zerem i Arnel Veljković. Izabrani članovi Nadzornog odbora su: Sabina Ćukle, Edis Macić, Kenan Greda, a izabrani članovi Suda časti su: Sabina Ćukle, Omer Kozić i Samira Bise. Skupštini je prisustvovao 31 član te predsjednik BZK “Preporod” u Bosni i Hercegovini prof. dr. Sanjin Kodrić i generalni sekretar Nazif Salčin. Sve odluke na Izvještajno-osnovačkoj skupštini donesene su jednoglasno.

Nakon održane Skupštine otvorena je izložba slika Stara Bosna iz fundusa Galerije „Preporod“ Zenica, koje su nastale na devet likovnih kolonija u kojima su učestvovali i mladi talentirani konjički likovni stvaraoci. Ovom prilikom predstavljeno je 25 slika, od kojih su tri slike umjetnica iz Konjica. Riječ je o Meriji Piriji i Amini Avdić. Otvaranje izložbe upotpunjeno je izvođenjem sevdalinki u interpretaciji Emine Sinanović, članice Narodnog orkestra BZK „Preporod“ Zenica.

 

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.