Obilježavanje Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine u organizaciji BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Konjic

 Obilježavanje Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine u organizaciji BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Konjic

Povodom obilježavanja 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, u Konjicu su organizirani različiti sadržaji u organizaciji Općine Konjic i Koordinacije boračkih udruženja Konjic kojima je ukazano na značaj herojske borbe Armije Republike Bosne i Hercegovine tokom agresije.

Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ – Općinsko društvo Konjic, u saradnji sa Srednjom školom Konjic, je na svoj način dala doprinos obilježavanju Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, organizirajući predavanje za srednjoškolce u amfiteatru škole pod nazivom Uloga i značaj Armije Republike BiH u odbrani BiH koje je održao brigadni general Mustafa Polutak, ratni komandant 4. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Ovaj program prilika je da se mladi Konjičani upoznaju sa svim bitnim događajima koji su prethodili organiziranju odbrane Bosne i Hercegovinu tokom agresije te ratnom putu Armije Republike Bosne i Hercegovine i njenih jedinica, što je posebno značajno jer se u udžbenicima i nastavnom programu o tome gotovo i ne govori. BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Konjic priključilo se i ostalim aktivnostima koje su organizirane ovim povodom te je odalo počast šehidima i poginulim borcima Konjica i Bosne i Hercegovine.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.