Najava: U Sarajevu u utorak otvorenje izložbe„Iz naše perspektive“

 Najava: U Sarajevu u utorak otvorenje izložbe„Iz naše perspektive“

Otvorenje izložbe Iz naše perspektive u sklopu projekta „U dobroj volji – Slavimo zajedno“, u organizaciji JKPHD „La Benevolencija“ s partnerstvom i pod pokroviteljstvom CRS-a (Catholic Relief Services), a u saradnji sa HKD „Napredak“, BZK „Preporod“ i SKPD „Prosvjeta“ bit će upriličeno u Galeriji „Novi Hram“ (ulica Mula Mustafe Bašeskije 38, Sarajevo), u utorak, 25. aprila 2023. godine u 18.00 sati. Na izložbi će biti predstavljena djela učenika Prve gimnazije u Sarajevu i članova Udruženja „Oaza“.

 

 

Cilj ovog događaja je da mladim ljudima i osobama sa intelektualnim poteškoćama da priliku da svoje viđenje svakodnevnog života prikažu široj publici kroz umjetnički izražaj, uz osvrt na multikulturalnost Bosne i Hercegovine i njihovo mjesto u današnjici. Izložba će biti otvorena do nedjelje, 30. aprila 2023. godine.

Ideja projekta „U dobroj volji – Slavimo zajedno“ je da članovima temeljnih organizacija kultura BiH i građanima Sarajeva približi i objedini raznoliku kulturu naroda sa naših prostora. Svojim aktivnostima, projektima, kulturnim djelovanjem, humanitarizmom, donacijama, stipendijama, ova četiri društva nastoje da, u skladu sa svojim mogućnostima, unaprjeđuju društvenu koheziju nasuprot veoma složenom društvenom narativu.

April 2023. godine je prepoznat kao savršena prilika za realizaciju projekta, kako je bogat blagdanima abrahamskih religija: Pesah, Uskrs, Vaskrs i Ramazanski bajram.

Naša želja je da ispreplitanje kulture ova četiri naroda prikažemo u pravom svjetlu: kao bogatstvo koje se treba njegovati, cijeniti i održavati.

 

IZVOR: HKD „Napredak“

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.