Najava tradicionalne manifestacije „Teočanski dani otpora“ u organizaciji BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Teočak

 Najava tradicionalne manifestacije „Teočanski dani otpora“ u organizaciji BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Teočak

Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ – Općinsko društvo Teočak u kontinuitetu radi na obilježavanju značajnih datuma iz Odbrambeno-oslobodilačkog rata za općinu Teočak i Tuzlanski kanton. Jedan od takvih datuma svakako je obilježavanje tradicionalne manifestacije Teočanski dani otpora koja se organizira svake godine od 19. do 24. jula. S tim u vezi, a na osnovu preporuke predsjednika BZK „Preporod“ u BiH prof. dr. Sanjina Kodrića, BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Teočak informira Vas o predstojećim aktivnostima.

U četvrtak, 21. jula održat će se tradicionalni Marš stazama 255. slavne brigade „Hajrudin Mešić“. Istog dana u 19.00 sati bit će predstavljena knjiga Breza 94: Bužimska bosanska bitka autora Seada Jusića, a nakon toga bit će otvorena izložba fotografija 15. april –Dan Armije RBiH u saradnji sa JU Muzej „Alija Izetbegović“ Sarajevo.

Po prvi put u okviru manifestacije Teočanski dani otpora bit će upriličena Smotra folkora, narodnih igara i običaja „Teočanska sehara“. Ovaj događaj održat će se u subotu, 23.jula na šetalištu prema sportskoj dvorani u Centru. Manifestacija se zatvara u nedjelju, 24. jula prijemom boraca i ratnih komandanata u Kabinetu općinskog načelnika Tajiba Muminovića, a potom će u sali BKC-a kulturno-zabavnim programom biti održana Svečana akademija u organizaciji BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Teočak.

Na ovaj način omogućena je organizacija još jednog kulturnog događaja za stanovnike Teočaka i općina Sapna i Čelić, kao i sadržajno bogatiji program obilježavanja Teočanskih dana otpora.

 

 

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.