Manifestacija “Mladi ljiljani”: Mladi pokazali veliku ljubav prema domovini

 Manifestacija “Mladi ljiljani”: Mladi pokazali veliku ljubav prema domovini

Godinama unazad Muzej “Alija Izetbegović” u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine organizira manifestaciju “Mladi ljiljani”, gdje se dodjeljuju nagrade za najbolje literalne radove u konkurenciji osnovnih i srednjih škola.

Poštujući sve epidemiološke mjere, manifestacija se održala i ove godine uprkos pandemiji koronavirusa.

U kategoriji osnovnih škola, prvo mjesto osvojio je Isak Softić, učenik JU OŠ “Grivice” Banovići, na temu “Volim svoj zavičaj”, dok je u kategoriji srednjih škola prvu nagradu osvojila Inela Telalović, učenica Gimnazije “Muhsin Rizvić” na temu “Lijepe laži ne pomažu, a gorke istine mogu biti ljekovite”.

Direktorica Muzeja “Alija Izetbegović” Nađa Berberović-Dizdarević izrazila je posebno zadovoljstvo brojem radova koji su pristigli, te je istakla da su učenici pokazali visok stepen poznavanja historijskih činjenica i ljubavi prema domovini.

– “Mladi ljiljani” je manifestacija koju Muzej “Alija Izetbegović” tradicionalno održava svake godine povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Ono što me čini sretnom i ponosnom je to što je ove godine pristiglo više od dvije stotine radova, a naša komisija je odabrala šest najboljih. Ova manifestacija je meni posebno draga iz razloga što fokusirana na mlade generacije su naša sadašnjost i budućnost. Učenici su pokazali jako visok stepen poznavanja historijskih činjenica, ali i ljubavi prema domovini – kazala je Nađa Berberović-Dizdarević.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.