Konstituiran Organizacioni odbor tradicionalne manifestacije „Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman“

 Konstituiran Organizacioni odbor tradicionalne manifestacije „Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman“

U srijedu 1. juna 2022. godine u prostorijama Fonda Memorijala Kantona Sarajevo održan je sastanak na kojem je konstituiran Organizacioni odbor manifestacije Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2022. Predsjednik ovogodišnjeg Organizacionog odbora je Omer Osmanović, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo, a dopredsjednici su Mirza Terzo, pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Ahmed Kulanić, direktor Fonda Memorijala i Rizvo Pleh, predsjednik Udruženja generala Bosne i Hercegovine.

Sastanku su prisustvovali predstavnici ministarstava Kantona Sarajevo, Udruženja generala, policije, kantonalnih boračkih udruženja te predstavnici drugih institucija koje su i prethodnih godina bile sastavni dio organizacije manifestacije.

Usvojen je Nacrt programa kao i Nacrt finansijskog plana koji će u narednih sedam dana biti razmatrani od strane svih pododbora, kako bi se usvojili konačni planovi i definirale aktivnosti koje će biti sastavni dio obilježavanja.

Manifestacija će se održati od 18. 7. do 15. 8. 2022. godine. Planirano je da se pojedini programi ovogodišnjeg obilježavanja održe van Kantona Sarajevo, i to u Mostaru, Goraždu, Bužimu i Tuzli, budući da je riječ o manifestaciji državnog nivoa koja se organizira u čast odbrane Bosne i Hercegovine.

Program obilježavanja uključivat će vojne počasti, kulturno-umjetnički, vjerski i historijsko-edukativni program.

Na sastanku je zaključeno će se svi uključeni subjekti staviti na raspolaganje kako bi se manifestacija organizirala i održala na najvećem nivou kako bi se u konačnici na dostojanstven način odala počast svim braniocima Bosne i Hercegovine, svim šehidima i poginulim borcima te kako bi se na najbolji način prenijela istina o časnoj odbrani Domovine novim naraštajima.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.