Konkurs za najbolje literarne i likovne radove polaznika predškolskih ustanova i učenika osnovnih škola o temi „Za sreću doma i naroda“

 Konkurs za najbolje literarne i likovne radove polaznika predškolskih ustanova i učenika osnovnih škola o temi „Za sreću doma i naroda“

Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ objavljuje 21. po redu godišnji Konkurs za najbolje literarne i likovne radove polaznika predškolskih ustanova i učenika osnovnih škola o temi „Za sreću doma i naroda“.

Pravo sudjelovanja na konkursu imaju polaznici predškolskih ustanova i učenici osnovnih škola u Bosni i Hercegovini, uz preporuku da se odabir i slanje radova vrši preko odgajatelja ili predmetnog nastavnika i sekreterijata predškolskih ustanova i škola.

Tri najbolja literarna i tri najbolja likovna rada bit će nagrađena novčano i prikladnim knjigama iz izdavačke produkcije Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“, a također će biti nagrađeni i prosvjetni radnici koji na Konkursu pokažu istaknuto učešće.

Od likovnih radova koji uđu u najuži izbor za dodjelu nagrada bit će priređena prigodna likovna izložba kojom prilikom će se saopćiti rezultati i pročitati nagrađeni literarni radovi.

Radove treba, izravno ili preko odgajatelja i predmetnih nastavnika i sekreterijata predškolskih ustanova i škola, dostaviti na adresu: BZK „Preporod“, Branilaca Sarajeva 30, 71000 Sarajevo, najkasnije do 14. maja 2023. godine. Prispjeli radovi se ne vraćaju.

Konkurs se realizira u saradnji sa Institutom za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo uz podršku Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

Za dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti na tel: 033/483-590.

 

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.