Konkurs za najbolje literarne i likovne radove polaznika predškolskih ustanova i učenika osnovnih škola

 Konkurs za najbolje literarne i likovne radove polaznika predškolskih ustanova i učenika osnovnih škola

Direkcija Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” objavljuje 19. po redu godišnji Konkurs za najbolje literarne i likovne radove polaznika predškolskih ustanova i učenika osnovnih škola o temi “Da imam čarobni štapić”.

  1. Pravo sudjelovanja imaju polaznici predškolskih ustanova i učenici osnovnih škola u Bosni i Hercegovini te polaznici predškolskih ustanova i osnovnih škola na bosanskom jeziku iz domovinskih zemalja i dijaspore, uz preporuku da se odabir i slanje radova vrši preko odgajatelja ili predmetnog nastavnika i sekreterijata predškolskih ustanova i školi.
  2. Tri najbolja literarna i tri najbolja likovna rada bit će nagrađena novčano i prikladnim knjigama iz izdavačke produkcije BZK “Preporod”, a također će biti nagrađeni i prosvjetni radnici koji na konkursu pokažu istaknuto učešće.
  3. Od likovnih radova koji uđu u najuži izbor za dodjelu nagrada bit će priređena prigodna likovna izložba u Galeriji “Preporod” u Sarajevu, kojom prilikom će se saopćiti rezultati i pročitati nagrađeni literarni radovi.
  4. Radove treba, izravno ili preko odgajatelja i predmetnih nastavnika i sekreterijata predškolskih ustanova u škola, dostaviti na adresu BZK “Preporod”, Branilaca Sarajeva 30, 71000 Sarajevo, najkasnije do 31. 5. 2021. godine.
  5. Prispjeli vradovi se ne vraćaju.

Konkurs se realizira u saradnji s Prosvjetno-pedagoškim zavodom i Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

Za dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti na tel. 033/483-590 i 483-593.

 

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.