Konkurs za najbolje literarne i likovne radove polaznika predškolskih ustanova i učenika osnovnih škola o temi “Kralj bosanski”

 Konkurs za najbolje literarne i likovne radove polaznika predškolskih ustanova i učenika osnovnih škola o temi “Kralj bosanski”

Direkcija Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” objavljuje 22. godišnji

KONKURS

za najbolje literarne i likovne radove polaznika predškolskih ustanova i učenika osnovnih škola o temi

Kralj bosanski

 

  1. Pravo učešća na Konkursu imaju polaznici predškolskih ustanova i učenici osnovnih škola u Bosni i Hercegovini te polaznici odgojno-obrazovnog procesa na bosanskom jeziku iz domovinskih zemalja i dijaspore, uz preporuku da se odabir i slanje radova vrši preko odgajatelja, odnosno predmetnih nastavnika ili sekretarijata predškolskih ustanova i škola.
  2. Tri najbolja literarna i tri najbolja likovna rada bit će nagrađena novčano i prikladnim knjigama iz izdavačke produkcije Bošnjačke zajednice kulture “Preporod”, a također bit će nagrađeni i odgajatelji, odnosno predmetni nastavnici koji na Konkursu pokažu istaknuto učešće.
  3. Od likovnih radova koji uđu u najuži izbor za dodjelu nagrada bit će priređena prigodna likovna izložba, prilikom koje bit će javno predstavljeni i nagrađeni literarni radovi te uručene nagrade.
  4. Radove treba, izravno ili preko odgajatelja, odnosno predmetnih nastavnika ili sekretarijata predškolskih ustanova i škola, dostaviti na adresu: Bošnjačka zajednica kulture “Preporod”, Branilaca Sarajeva 30, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina, najkasnije do 14. 5. 2024. godine. Prispjeli radovi ne vraćaju se.
  5. Konkurs se realizira u saradnji s Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke, Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Institutom za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo.

Za dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti putem e-mail adrese info@preporod.ba ili telefona 033-483-590.

Direkcija Bošnjačke zajednice kulture “Preporod”

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.