HKD “Napredak” čestitao Bajram: Na putu istinskog dijaloga

 HKD “Napredak” čestitao Bajram: Na putu istinskog dijaloga

U ime Središnje uprave HKD “Napredak” i u svoje osobno ime čestitam Vama prof.dr. Kodriću i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti Ramazanski bajram. Neka plemenita simbolika posta i odricanja u ovom izazovnom vremenu bude poticaj radosti darivanja, praštanja i prijateljstva.

Upravo su dani blagdana prigoda da se zajedno podsjetimo kako su duhovne vrijednosti naš zajednički civilizacijski temelj, uvjet našeg trajanja, našeg zajedništva i međusobnog poštovanja.

Ove vrijednosti, svojom trajnošću, prkose mnogim izazovima sa kojima se kao ljudska bića susrećemo i na njima možemo graditi društvo u kojem će humanost, ljubav prema bližnjem, praštanje, biti pouka za mnoge vrline.

Vi ste osobno prof.dr. Kodrić pokazali koliko Vam je stalo do dijaloga s drugim narodima, vjernicima i vjerskim zajednicama. Znam da ste snažno zauzeti za dijalog u Bosni i Hercegovini, nek Vas i ovaj blagdan Bajrama osnaži u vjeri i u dijalogu.

Uvjeren kako smo zajedno na putu istinske spoznaje ovih vrijednosti, želim da svete Ramazanske dane provedete u slozi, miru, međusobnom praštanju i ljubavi u krugu svojih obitelji, prijatelja ali i susjeda.

Neka i ovaj blagdan, kao i svi ostali, bude još jedna od poveznica svih ljudi dobre volje”.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Predsjednik:
dr. sc. Nikola Čiča

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.