Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić održao sastanak sa predstavnicima Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ i Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“

 Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić održao sastanak sa predstavnicima Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ i Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, sa pomoćnicom gradonačelnika za Službu za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu Asjom Redžić, u četvrtak 24. augusta 2023. godine u Gradskoj upravi sastao se sa predsjednikom Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ u Bosni i Hercegovini Sanjinom Kodrićem i predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ u Bosni i Hercegovini Nikolom Čičom i njihovim saradnicima. Povod održanog sastanka je upoznavanje sa radom i aktivnostima BKZ „Preporod“,  kao i HKD „Napredak“. Tokom sastanka razgovaralo se o značaju kulture i razmjeni kulturnih sadržaja između Sarajeva i Tuzle, uz podršku BZK „Preporod“ u BiH, HKD „Napredak“ u BiH i Grada Tuzle.

Predsjednik BZK „Preporod“ prof. dr.  Sanjin Kodrić uputio je riječi zahvale gradonačelniku Tuzle na dosadašnjoj podršci te je prezentirao planove za buduće projekte i manifestacije. Također je istakao mogućnost održavanja koncerta pod nazivom „Sazvučja“ u okviru manifestacije Ljeto u Tuzli 2024. godine u organizaciji BZK „Preporod“ i HKD „Napredak“, a pod pokroviteljstvom Grada Tuzle.

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ dr. Nikola Čiča zahvalio se gradonačelniku Tuzle dr. Zijadu Lugaviću na omogućenom prostoru za rad udruženja, kao i na dosadašnjoj podršci svim manifestacijama koje ova organizacija kulture organizira.

Gradonačelnik Lugavić je istakao da je bitna uzajamna saradnja ova dva udruženja, kao i ostalih te da na taj način ova društva daju značajan doprinos očuvanju i promociji bogatstva bosanskohercegovačkih kulturnih identiteta i jačanju međusobnog razumijevanja i povjerenja.

 

IZVOR: Grad Tuzla

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.