Film stipendistice HKD „Napredak“ ušao u konkurenciju festivala u New Yorku

 Film stipendistice HKD „Napredak“ ušao u konkurenciju festivala u New Yorku

Film Kad jutro svane mostarske redateljice Karmen Obrdalj dosad je primljen u konkurenciju na više od deset festivala, a uskoro će biti prikazan i na filmskom festivalu u New Yorku.

„Film je zasad primljen na više od 10 festivala i definitivno smo najviše uzbuđeni oko New York Shorts International Film Festivala koji je najveći filmski festival na istočnoj obali SAD-a. Radi se o kvalifikacijskom festivalu za Canadian Screen Awards i iznimna nam je čast biti selektirani na takvom festivalu“, kazala je Obrdalj.

Sretna je, navodi, što još jedan studentski film doživljava bogat festivalski život, a to joj je, kao i cijeloj ekipi filma, izrazito bitno za daljnji rad.

Podsjetila je kako je film svjetsku premijeru doživio na Sarajevo Film Festivalu, što joj je, kako kaže, bio divno iskustvo, piše www.hkdnapredak.ba.

Film Kad jutro svane koji je prikazan u glavnoj studentskoj konkurenciji za Srce Sarajeva, govori o mladoj ženi koja doživljava krizu identiteta nakon što shvaća da njezin partner ima aferu s poznatom glumicom. „To je film o usamljenosti, identitetu, ljubavi i onome što znači biti mlada žena u 21. stoljeću“, pojasnila je Obrdalj i dodala kako je na njemu radila ista ekipa kao i na filmu Zašto mama vazda plače?.

„To su, prvo moram istaknuti, moji najbliži suradnici – snimateljica Jana Vuković i montažer Aleksandar Jurić. Oni su sa mnom od početka projekta i zajedno smo prošli sve faze procesa stvaranja filma. Glavnu ulogu tumači mlada glumica Aleksandra Plahin, a ostale Bojan Kolopić, MilicaJanevski i Slađana Zrnić“, kazala je Obrdalj dodavši kako joj je bila iznimna čast raditi s glumcima koji su iskusni i predani svom poslu.

Karmen Obrdalj članica je HKD „Napredak“ Glavna podružnica Mostar, čija je i stipendistica.

 

IZVOR: www.nedjelja.ba

 

BZK „Preporod“ čestita HKD „Napredak“  i autorici filma.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.