Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida Odbrambeno-oslobodilačkog rata podržalo manifestaciju „Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman“

 Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida Odbrambeno-oslobodilačkog rata podržalo manifestaciju „Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman“

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida Odbrambeno-oslobodilačkog rata i Javna ustanova „Fond Memorijala Kantona Sarajevo“ i u ovoj godini nastavljaju saradnju s ciljem podrške projektima značajnim za period Odbrambeno-oslobodilačkog rata (1992–1995). Tim povodom, u službenim prostorijama Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida Odbrambeno-oslobodilačkog rata, pomoćnik ministra Mirza Terzo i direktor Fonda Memorijala Ahmed Kulanić potpisali su Ugovor o sufinansiranju obilježavanja značajnih datuma, događaja i ličnosti u 2023. godini.

„Zaključeno je da je obaveza svih preživjelih da obilježavamo značajne datume iz perioda herojske odbrane naše zemlje te da čuvamo sjećanje na sinove i kćeri koji su svoje živote ugradili u temelje naše Domovine. Nikada ne možemo zaboraviti koliko je ljudi dalo živote za Bosnu i Hercegovinu, nikada nećemo dozvoliti da san o BiH prestane živjeti. U vremenu koje je pred nama, dokazat ćemo da njihova borba i njihova žrtva nisu bile uzaludne“, kazao je Terzo.

Potpisani Ugovor o sufinansiranju odnosi se na podršku realizaciji manifestacije „Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman 2023“, kojom se odaje počast i čuva sjećanje na šehide i poginule branitelje Bosne i Hercegovine te kroz bogat kulturno-umjetnički program, u gradovima širom Bosne i Hercegvoine na okruglim stolovima, konferencijama i svečanim akademijama bilježi njihova neizmjerna uloga u odbrani naše domovine.

„Manifestacija Odbrana Bosne i Hercegovine – Igman na najbolji način valorizira doprinos svih branitelja i njihovog stremljenja ka očuvanju slobodne i nezavisne Bosne i Hercegovine. Naša je obaveza dosljednjim prikazivanjem činjenica i povijesnih događaja prenijeti osjećaje domoljublja i patriotizma mlađim generacijama, što Fond Memorijala kroz navedenu manifestaciju i čini posljednjih dvadeset i tri godine“, kazao je direktor Kulanić.

Direktor Kulanić zahvalio se na dosadašnjoj saradnji i podršci koju Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida Odbrambeno-oslobodilačkog rata nesebično pruža Fondu Memorijala i projektima koje ova institucija provodi.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.