BZK “PREPOROD”: Više nećemo tolerirati nerad

 BZK “PREPOROD”: Više nećemo tolerirati nerad

O radu BZK „Preporod“ u protekloj godini, ali i planovima za 2020. godinu, izvjestio je predsjednik BZK „Preporod“ prof. dr. Sanjin Kodrić. Na Skupštini su bili prisutni predsjednici i predstavnici regionalnih, gradskih i općinskih društava najstarije bošnjačke kulturne institucije u Bosni i Hercegovini.

„Od ove godine obilježavamo Dan BZK ‘Preporod’ i vezali smo ga za Dan osnivanja ‘Gajreta’ 1903. godine. Pošto je ove godine i 30. godina od obnove rada ‘Preporoda’ ovu godinu smo proglasili Godinom ‘Preporoda’. S tim u vezi mi smo organizirali niz zbivanja. No, prije svega, bilo je potrebno započeti naše institucionalno i financijsko jačanje. Što se tiče financijskog stanja mi smo u značajno boljoj situaciji. Više ne poslujemo sa gubitkom i u stanju smo financirati naše obaveze i pokretati nove projekte. U postupku smo traženja potpuno drugačijeg društvenog statusa ‘Preporoda'“, rekao je Kodrić te najavio interni natječaj na kojemu će centrala podržati podružnice „Preporoda“ širom Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Kodrić je zatim predstavio dio od četrdesetak projekata koje je centrala pripremila u Godini „Preporoda“.

Predsjednici i predstavnici podružnica BZK „Preporod“ predstavili su svoje aktivnosti, ali i probleme s kojima se suočavaju u lokalnim sredinama koji se ponajviše tiču izostanka podrške lokalnih zajednica.

Dogovoreno je snažnije uvezivanje mreže Preporodne porodice širom Bosne i Hercegovine. Obzirom na to predsjednik Kodrić je napomenuo da imamo ogromne resurse koje nažalost ne koristimo. „Više nećemo tolerirati nerad“, naglasio je Kodrić.

 

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.