9. likovna kolonija “Stara Bosna”

 9. likovna kolonija “Stara Bosna”

Galerija “Preporod” Zenica organizira 9. likovnu koloniju, pod nazivom Stara Bosna, koja će se realizirati 28. 8. i 29. 8. 2021. godine, na srednjovjekovnoj tvrđavi Vranduk. Na likovnoj koloniji učestvovat će 12 umjetnika iz Konjica, Travnika, Visokog, Zavidovića i Zenice. Događaj se organizira povodom godišnjice Povelje Kulina bana.

Cilj organiziranja likovne kolonije je da umjetnici na svoj način prikažu hiljadugodišnju povijest Bosne i Hercegovine. Na ovogodišnjoj likovnoj koloniji učestvovat će tri srednjoškolca iz Travnika, a posjetit će je učenici jedne zeničke osnovne škole. Poslije završene likovne kolonije  Galerija “Preporod” Zenica postavit će izložbu slika u gradovima iz kojih dolaze umjetnici, kako bi što više ljudi vidjelo njihov umjetnički izraz.

U subotu 28. 8. 2021. godine bit će organiziran Dan otvorenih vrata, kada svi zainteresirani mogu doći i družiti se s umjetnicima, obići tvrđavu i uživati u ljepotama prelijepog Vranduka.

Svi građani 9. likovnoj koloniji Stara Bosna mogu prisustvovati 28. 8. i 29. 8. 2021. godine od 11.00 sati (subota) do 16.30 sati (nedjelja).

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.