ŽEPČE: Obilježavanje godišnjice smrti Nedžada Ibrišimovića

Žepče je i ove godine centralno mjesto obilježavanja godišnjice smrti Nedžada Ibrišimovića, istaknutog bosanskohercegovačkog pisca i umjetnika. Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Žepče u povodu devete godišnjice smrti upriličit će u utorak 15. septembra 2020. godine s početkom u 18.00 sati književnu večer “Sjećanje na književnika Nedžada Ibrišimovića”.
 ŽEPČE: Obilježavanje godišnjice smrti Nedžada Ibrišimovića

Književna večer će se održati u dvorištu kuće djetinjstva Nedžada Ibrišimovića u Gornjoj Mahali u Žepču, mjestu u kojem je on proveo i svoju mladost i dio radnog vijeka. Na književnoj večeri govorit će: doc. dr. Dženan Kos, Filip Mursel Begović, generalni projekt-menadžer BZK “Preporod” u Bosni i Hercegovini, Rašid Zorlak, general Armije Republike Bosne i Hercegovine u penziji i Nusmir Muharemović, glumac Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Književna večer održat će se u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom, te uz propisane mjere zaštite nadležnih institucija, a u slučaju kiše u Domu kulture.

Generalni pokrovitelji manifestacije: Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Žepče i BH Telecom d.d. Sarajevo – Direkcija Zenica. Medijski pokrovitelji: Radio Žepče, portal zepce.ba. Tehnički suorganizator: JU Dom kulture Žepče.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.