Za temu “Bosanski ćilim rukom djeteta” napravljeno 639 crteža

 Za temu “Bosanski ćilim rukom djeteta” napravljeno 639 crteža

Finaliziran je ovogodišnji Konkurs “Bosanski ćilim rukom djeteta” koji je objavila Galerija “Preporod” Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Zenica. Kako su nam kazali organizatori, prijavile su se 23 osnovne škole i 17 vrtića.

Za ovu temu učenici i djeca napravili su 639 radova, a najbolji se do 12. februara mogu pogledati u galerijskom prostoru šoping centra Džananovići.

Prvo mjesto

Prema odluci žirija, u kategoriji osnovnih škola prvo mjesto osvojila je Lamija Dedić iz OŠ Alija Nametak” iz Visoka, druga je Nejla Smriko iz OŠ “Ahmed Muradbegović” iz Zenice, dok je treće mjesto osvojio Ajdin Mahmutović iz Prva osnovne škole iz Zavidovića. Specijalna nagrada za grupni rad dodijeljena je Samri Numanović i Esmi Babić iz OŠ ” Kulin ban” iz Visoka.

Specijalna nagrada

Najbolje radove u kategoriji vrtića imao je PPU “Tratinčica” iz Zenice, drugo mjesto osvojila je Zejneb Moćević iz PPU ” Sindibad” iz Zenice, treća je Sarah Hepić iz vrtića “Pinokio ” iz Zenice. Za grupni rad specijalna nagrada uručena je JU “Djeca Sarajeva”, odnosno vrtiću ” Srećica” te Sajri Bučan iz ” Vrapčić “.

 

Izvor: Dnevni avaz

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.