Učešće članova BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Vitez u programu obilježavanja 31. godišnjice formiranja 325. Brdske brigade

 Učešće članova BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Vitez u programu obilježavanja 31. godišnjice formiranja 325. Brdske brigade

U četvrtak 30. novembra 2023. godine u sali OD „Behar“ u Starom Vitezu članovi Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ – Općinsko društvo Vitez uzeli su učešće u svečanom programu obilježavanja 31. godišnjice formiranja 325. Brdske brigade.

U programu su učestvovali i članovi BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Vitez koji se se predstavili sa Folklornom sekcijom i Horom ilahija i kasida. Upravni odbor društva Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ – Općinsko društvo Vitez obratio se bivšim pripadnicima Brigade, porodicama šehida i poginulih boraca te ratnim vojnim invalidima:

 

Čestitka u povodu 31. godišnjice formiranja 325. Brdske brigade:

Uvažene porodice šehida, dragi naši borci, poštovani oficiri i komadanti naše brigade, uime svih članova BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Vitez želimo vam čestitati Dan Brigade i poželjeti vam sve najbolje. Na današnji dan prisjećamo se časnih i hrabrih početaka odbrane naše države, prisjećamo se svih bitaka i događaja iz prošlosti, ali se najviše trebamo prisjetiti onih koji više nisu sa nama, onih koji su položili svoje živote da bismo mi danas bili i postojali, a to su naši šehidi i poginuli borci.

Molimo dragog Allaha, dž. š., da im podari vječni rahmet i prelijepi Džennet. Njihova žrtva nikada ne smije biti zaboravljena. I danas u miru imamo obavezu o tome govoriti. Ne samo na Dan Brigade, nego i svaki drugi dan. Možda nismo dobili onakvu državu kakvu smo zamišljali, ali smo je ipak dobili i na nama je da je učinimo što boljom i poželjnijom za sve naše građane. Vi borci ste uradili svoj dio posla, a sada je na nama ostalim da učinimo svoj dio. 

Iskreno i odsrca još jednom vam želimo sretan Dan Brigade.

 

Upravni odbor Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ – Općinsko društvo Vitez

 

 

 

 

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.