U Sarajevu predstavljena knjiga „Čaj od cvijeta hibiskusa“ Admira Džanke

 U Sarajevu predstavljena knjiga „Čaj od cvijeta hibiskusa“ Admira Džanke

U srijedu 15. novembra 2023. godine u amfiteatru Osnovne škole „Hrasno“ u Sarajevu održano je predstavljanje knjige Čaj od cvijeta hibiskusa Admira Džanke. O knjizi su govorili Elmir Spahić i Mirza Herco, a kreativnim izvedbama program su uveličali Amar Ferhatović, Inaya Hamidović, Berina Balić, Lamija Bunar, Sumeja Spahić i Nudžejma Spahić.

Knjiga pjesama Čaj od cvijeta hibiskusa reanimira svijest o životnom smislu, djetinjstvu, ljubavi, čovjeku i smrti. Pitanja koja knjiga postavlja u većini su neoegzistencijalistička, a odgovori na njih uvjetovani su sviješću, odnosno ljubavlju, kao i u prethodnim knjigama ovoga autora.

„U ovom ludom, posve haotičnom vremenu knjiga je svjetiljka u mrklinama, smiraj u tegobama i putokaz ka dobru. Uživat ćemo iščitavajući je dok u srcu se plamen dobrote i ljubavi bude raspirivao. Jer, u svijetu u kom zlo, iz dana u dan, nažalost, sve veće, sve jače i sve strašnije biva, valja nam misliti dobro, činiti dobro i trag lijep, posve dubok, za sobom ostaviti“, za kraj je poručio autor knjige Čaj od cvijeta hibiskusa Admir Džanko.

 

 

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.