U Ilijašu predstavljena knjiga „Čaj od cvijeta hibiskusa“ Admira Džanke

 U Ilijašu predstavljena knjiga „Čaj od cvijeta hibiskusa“ Admira Džanke

PIŠE: Aldina Džanko

 

U srijedu 6. decembra 2023. godine ni prohladna decembarska noć nije spriječila istinske zaljubljenike pisane riječi da, u predivnom ambijenta Biznis centra u Ilijašu, uživaju u predstavljanju knjige Čaj od cvijeta hibiskusa, šeste zbirke Admira Džanke.

O knjizi Čaj od cvijeta hibiskusa u ulozi promotora govorili su Elmir Spahić i Mirza Herco, a program su izvedbama obogatili Amar Ferhatović, Amra Fazlić, Jusuf Hodžić i Aida Kahriman-Krhan.

Čaj od cvijeta hibiskusa je priča o svima nama, o životu, o odrastanju, o ljubavi u vremenu ludila, o ludilu u ljudima, o ludim ljudima u vremenu, o dobroti, o ljepoti, o teškom bivanju i o umiranju. Knjiga je iskaz da ljubavi u životu nikad nije previše, da je uvijek vrijeme za najmilije i da je uvijek vrijeme za ljubav.

„U ovom ludom, posve haotičnom vremenu ova knjiga je svjetiljka u mrklinama, smiraj u tegobama i putokaz ka dobru. Uživat ćemo iščitavajući je dok u srcu se plamen dobrote i ljubavi bude raspirivao. Jer, u svijetu u kom zlo, iz dana u dan, nažalost, sve veće, sve jače i sve strašnije biva, valja nam misliti dobro, činiti dobro i trag lijep, posve dubok, za sobom ostaviti“, za kraj je poručio autor Admir Džanko.

 

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.