U Banjoj Luci održan Bajramski koncert

 U Banjoj Luci održan Bajramski koncert

U petak, 15. jula 2022. godine održan je Bajramski koncert u Banskom dvoru u Banjoj Luci u organizaciji Muftijstva banjalučkog i Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka, a u saradnji sa BZK „Preporod“ Brčko distrikt BiH.

 

 

Na samom početku prisutnima se obratio muftija banjalučki mr. Nusret-ef. Abdibegović, koji je nakon čestitanja Bajrama kazao sljedeće:

„U Banjoj Luci uvijek se za Bajram radovalo, veselilo i sevdisalo. Zato je bilo pregršt razloga i bezbroj prilika. U tom kontekstu bi se moglo kazati da je Banja Luka najopjevaniji grad u Bosni i Hercegovini. Nažalost, Banja Luka je u proteklom periodu bila uplakana i još uvijek je tužna, djeluje pusto bez svojih sinova i kćeri, koji su, poput dragulja, rasuti po cijelom svijetu. Ovaj koncert smo organizirali za njih i za vas, rad njih i radi vas, poštovani Banjalučani i Banjalučanke, da ne budete tužni i uplakani na dan Bajrama. Hvala vam na dolasku. U vaše ime bih se zahvalio BZK „Preporod“ Brčko distrikt BiH, počasnom predsjedniku Ćazimu Suljeviću i svim učesnicima, djevojkama i mladićima, na spremnosti da nam upriliče ovaj koncert i ugodno bajramsko druženje. Zahvaljujem se Upravi Grada i uposlenicima Banskog dvora na korektnoj saradnji i podršci koju nam rado pružaju. Drago mi je da su večeras sa nama dragi gosti, između ostalih prof. dr. Ćazim Hadžimejlić, predsjednik Tarikatskog centra, kao i prof. dr. Sanjin Kodrić, predsjednik BZK „Preporod“ u Bosni i Hercegovini. Pjesnik je spjevao: „Nek se pjeva – Bajram je“, hvala vam i ugodan program vam želim.“

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.