Turneja Drive-in cinema nastavljena u Gračanici

Nakon veoma pozitivnih reakcija na Drive-in Cinema program održan u Sarajevu i veliku zainteresovanost i želju publike širom Bosne i Hercegovine da se nešto slično organizuje i u njihovom gradu, OFF je odlučio pokrenuti platformu CINEA Film Expereience, koja je u Goražde, Zenicu i Mostar donijela prva kina za auta u ovim gradovima. Jesenja filmska turneja po Bosni i Hercegovini CINEA Film Experience powered by BH Telecom nastavljena je s trodnevnim prikazivanjem filmova u Gračanici.
 Turneja Drive-in cinema nastavljena u Gračanici

Drive-in cinema Gračanica u ponedeljak je otvorio film “The Gentlemen”, a na programu u utorak je “The Nice Guys”, dok se u srijedu prikazuje “Baby Driver”, saopćili su iz CINEA Film Experience.

Da je interes publike veliki svjedoči i veliki broj vozila već prvu noć programa gdje je maksimalni kapacitet od 70 vozila veoma brzo bio popunjen.

Projekcije se održavaju uz maksimalno poštivanje epidemioloških mjera. Gosti ne izlaze iz svojih vozila, tako da ovaj vid kina i dalje predstavlja najsigurniji način gledanja filma.

– U vremenu kakvo je donijela pandemija virusa korona bitno je održati dobru i zdravu psihu, a film je sigurno nešto što u velikoj mjeri doprinosi tome. Ono što je bitno, možda i najbitnije, da CINEA u pojedine gradove Bosne i Hercegovine građane vraća filmu i umjetnosti i zahvalni smo što imamo veliku podršku publike ali i lokalnih vlasti i sponzora u toj namjeri – poručili su organizatori.

Program se organizuje uz pokroviteljstvo Grada Gračanice, Ministarstva kulture i sporta FBiH i Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK.

Informacije o novim gradovima i lokacijama Drive-in kina dostupne su na stranici www.cinea.ba.

Podijeli