Semir Krnjić objavio knjige „Majčine riječi“ i „Babine riječi“

 Semir Krnjić objavio knjige „Majčine riječi“ i „Babine riječi“

Mladi bosanskohercegovački pisac Semir Krnjić nedavno je objavio dvije knjige: Majčine riječi i Babine riječi. Recenzenti ovih knjiga su: mr. hfz Nedim Botić, prof. Admir Iković, Nermina Latić, Zerin Murić i Damir Mašić.

„Knjiga se tako lahko čita, skoro neprimjetno: gdje god je otvorite, koju god stranicu, čitaoci će moći pronaći nešto za svoju dušu – a baš za našu dušu Semir i piše. U autorovim riječima osjeti se i njegova duša, njegove želje, motivi i vodilje. Semir piše srcem, a te riječi ulaze lahko u tuđa srca. Piše o dobroti, ljubavi, rodbinskoj pažnji, majčinoj i očevoj ljubavi, dječijoj radosti, ali i životnim savjetima i mudrostima, koji se redom vraćaju na vjeru, pošten rad i trud. Čitati ovaj naslov je kao da imate iskrenog savjetnika pored sebe, koji vas ohrabri, usmjeri i natjera na samopropitivanje; a najbitnije: dobijete želju (i volju) da budete bolji čovjek. Nadam se da će Semir nastaviti s pisanjem. Nadam se da će književni talenat i ubuduće koristiti da ljude podsjeća na univerzalne vrijednosti i dobrotu. Nadam se i da će ovaj naslov, kao urnek, uzeti brojni roditelji i da će se među njihovim savjetima djeci, pronaći i neki inspirisani Semirovim riječima. A za mene lično, ovaj je naslov podsjetnik na djetinjstvo i porodicu, na neka prošla vremena i ljude kojih više nema s nama, ali su ostale uspomene. Upućujem čestitke autoru na uloženom trudu i vremenu da ovaj naslov ugleda svjetlo dana i od srca ga preporučujem, siguran da će među koricama ovog djela čitaoci pronaći nešto lijepo i korisno za svoju dušu, uz Njegovu dozvolu. (Iz recenzije mr. hfz. Nedima Botića za knjigu Babine riječi)

„Neke dijelove iz ove knjižice odgajatelji i prosvjetni radnici umnogome mogu koristiti kako bi potaknuli djecu na još veću ljubav i pažnju prema svojoj porodici, a posebno kako je lijepo živjeti u svijetu u kojem si okružen ljubavlju, pažnjom i poštovanjem. Kako je lijepo čitati ovakve poruke koje odišu dobrotom iplemenitošću. Majčine riječi motivirat će vas da budete još plemenitiji, ljubazniji i pažljiviji. Majčine riječi podstaknut će vas da budete još bolji ljudi. Ovaj sadržaj dobro će doći svim uzrastima i bit će od koristi svim ljudima koji ga budu čitali i njegove poruke prenosili na druge.” (Iz recenzije prof. Admira Ikovića za knjigu Majčine riječi)

 

Semir Krnjić rođen je u Travniku. Autor je šest knjiga: Želja, Još te čekam, Ramazanski dnevnik I, Ramazanski dnevnik II, Majčine riječi i Babine riječi. Autor je stotinu pjesama, a dobitnik je i nekoliko nagrada. Više je puta bio učesnik u zajedničkim zbirkama poezije i proze. Dopisnik je za nekoliko portala i student Fakulteta za medije.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.