Radionica umjetničke keramike za djecu Halide Emrić

 Radionica umjetničke keramike za djecu Halide Emrić

Gradska biblioteka Travnik i Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” – Općinsko društvo Travnik u okviru 18. “Travničkih večeri” organiziraju radionicu umjetničke keramike za djecu pod nazivom “Zemlja, voda i zrak”.

Radionica će se održati u petak i subotu (5. i 6. jula) od 10 do 14 sati u Gradskoj biblioteci Travnik. Ima za cilj da umjetničkom oblikovanju elemenata zemlje, vode i zraka poduči djecu Travnika. Namijenjena je djeci uzrasta od 7. do 14. godina.

Voditeljica radionice je Halida Emrić, bosanskohercegovačka umjetnica iz oblasti unikatnog oblikovanja umjetničke keramike. Tokom nepune dvije decenije svog kreativnog rada u ovoj oblasti kreirala je i ostvarila više autorskih ciklusa i veliki broj samostalnih keramičkih formi. Članica je Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Bosne i Hercegovine od 2010. godine. Do sada je svoju umjetnost prezentirala na preko 80 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je nekoliko prestižnih nagrada.

Broj prijava je ograničen, a prijave za učešće djece na radionici roditelji mogu izvršiti putem e-maila: ju.gradskabiblioteka.travnik@gmail.com ili putem zvanične Facebook stranice Gradske biblioteke Travnik.

Uz prijavu, roditelji obavezno dostavljaju ime i prezime djeteta, ime jednog roditelja te kontakt telefon / mobitel jednog roditelja. Slanjem prijave, roditelji ujedno potvrđuju saglasnost za učešće djeteta na radionici te obavezu brige o dolasku djeteta na radionici i odlasku s radionice.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.