Predstavnici BZK „Preporod“ – Gradsko društvo Bihać posjetili Gradsku upravu Bihać

 Predstavnici BZK „Preporod“ – Gradsko društvo Bihać posjetili Gradsku upravu Bihać

Predstavnici Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ – Gradsko društvo Bihać na čelu sa predsjednikom Adnanom Ćehajićem tokom jučerašnje posjete Gradskoj upravi Bihać uručili su zahvalnicu Jasmini Ćoralić, vršiocu dužnosti gradonačelnika Bihaća. Kako je istaknuto, uručivanjem zahvalnice ova etablirana kulturna organizacija zahvalila se Gradu Bihaću na podršci radu zajednice koja baštini i njeguje tradiciju Bošnjaka naše domovine i dijaspore.

„Svaka organizacija kulture koja baštini i njeguje tradiciju naroda naše države zaslužuje pažnju i podršku svih nivoa vlasti. Grad Bihać je to prepoznao i stoga ćemo nastaviti sa podrškom radu BKZ „Preporod“ – Gradsko društvo Bihać u ovoj godini“, istakla je Jasmina Ćoralić, vršilac dužnosti gradonačelnika Bihaća.

Prema riječima Adnana Ćehajića predsjednika BKZ „Preporod“ – Gradsko društvo Bihać tokom 2023. godine ova organizacija kulture nastavit će s realiziranjem brojnih nastupa i priredbi kako u Bosni i Hercegovini tako i u susjednim zemljama i zemljama EU. Na taj način nastavlja se kontinuitet promocije kulturnog naslijeđa naše domovine sa posebnim akcentom na obilježavanje svih značajnih državnih i vjerskih praznika.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.