Predstavljeno pet finalista Natječaja za kratku priču / pripovijetku književno-kulturne manifestacije „Susreti Zija Dizdarević“

 Predstavljeno pet finalista Natječaja za kratku priču / pripovijetku književno-kulturne manifestacije „Susreti Zija Dizdarević“

U srijedu, 23. novembra 2022. godine u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine održana je konferencija za medije povodom književno-kulturne manifestacije Susreti Zija Dizdarević.

Književno-kulturna manifestacija Susreti Zija Dizdarević ove godine doživljava svoje  XXXVIII  izdanje, čiji će središnji dio biti održan u Fojnici u subotu, 26. novembra i nedjelju, 27. novembra 2022. godine. O značaju ove manifestacije govorio je Hadžem Hajdarević, predsjednik Programskog savjeta, dok je o sadržaju ovogodišnje manifestacije govorila predsjednica Skupštine Susreta Suzana Lovrić.

Na ovogodišnji Natječaj za kratku priču / pripovijetku prispjela su 52 rada iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i iz Slovenije, Švedske, Srbije, Turske i Hrvatske. Uži izbor čini pet finalista, a to su: Ivo O. Andrić iz Srebrenice, Emina Đelilović-Kevrić iz Sarajeva, Dragan Glogovac iz Višegrada, Ervin Mujabašic iz Tuzle i Emina Žuna iz Jajca.

Nagrade autorima najboljih radova bit će uručene na svečanoj akademiji Susreta koja će se održati 27. novembra u Fojnici. Na konferenciji je predstavljen i Godišnjak 37, specijalno izdanje Susreta, koji objedinjuje sadržaje prošlogodišnje manifestacije, među kojima su i nagrađene kratke priče / pripovijetke. Časopis je predstavio Emir Habul, glavni i odgovorni urednik.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.