Otvorena izložba „Dah minulih vremena“ autora Aldemara Ibrahimovića

 Otvorena izložba „Dah minulih vremena“ autora Aldemara Ibrahimovića

Sinoć je u Centru za kulturu Općine Travnik u organizaciji Gradske biblioteke Travnik i Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ – Općinsko društvo Travnik, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Crne Gore, upriličena samostalna izložba slika „Dah minulih vremena“ autora Aldemara Ibrahimovića. Izložba je predstavljena u okviru programa kulturne manifestacije „Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2022.“.

 

 

Aldemar Ibrahimović, crnogorski akademski slikar sinoć se u Centru za kulturu po prvi put predstavio travničkoj publici. Do sada je imao dvadeset i dvije samostalne izložbe, preko jedanaest kolektivnih širom zemalja regije i Evrope. Dobitnik je više prestižnih nagrada u oblasti umjetnosti, a u regionu je poznat kao izuzetni ambasador bošnjačke kulture. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 1987. godine, član Sandžačkog udruženja likovnih umjetnika od 2011. godine, a angažiran je i kao gostujući profesor na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru.

O slikama Aldemara Ibrahimovića i izložbi „Dah minulih vremena“ govorila je dr. Melida Travančić, bošnjačka i bosanskohercegovačka književnica, književna i likovna kritičarka, nakon čega se obratio i sam autor upoznavši prisutne sa izložbom. Na koncu se obratio i načelnik Općine Travnik prof. dr. Kenan Dautović koji je izložbu proglasio otvorenom.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.