ONLINE IZLOŽBA: ‘Otisci multioriginalne Bosne i Hercegovine’

Povodom Svjetskog dana kulture raznolikosti za dijalog i razvoj koji se obilježava 21. maja, postavljena je online izložba grafika "Otisci multioriginalne Bosne i Hercegovine" sa 40 radova studenata likovnih akademija iz cijele BiH.
 ONLINE IZLOŽBA: ‘Otisci multioriginalne Bosne i Hercegovine’

Od 21. maja do 5. juna izložba će biti dostupna putem platforme na kojoj posjetioci mogu pogledati originalne radove mladih bh. umjetnika, te saznati više o njihovom nastajanju.

Izložba “Otisci multioriginalne Bosne i Hercegovine” je kruna rada i saradnje studenata likovnih akademija iz Sarajeva, Banje Luke, Mostara, Širokog Brijega i Trebinja, koja je započela 2014. godine na istoimenoj radionici u Počitelju, te nastavljena naredne godine u Bosanskoj Krupi.

Radionice su organizovane kroz USAID-ov mirovni projekt Pro-Budućnost koji provodi CRS sa partnerima, s ciljem da edukuju mlade, promoviraju originalnu umjetničku bh. grafiku, naglašavaju autentične vrijednosti naše zemlje sa akcentom na ljude i krajeve, te stvaraju prostor za upoznavanje i povezivanje mladih ljudi iz različitih etničkih grupa i sredina.

Okupljeni ljubavlju prema grafici umjetnici su zajedno djelovali sa ciljem da njihova djela ostave neizbrisiv trag u vremenu.

Na isti način i projekt PRO-Budućnost – povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost, okuplja organizacije koje su ujedinile svoje snage za mir i toleranciju, saopćio je CRS.

Obilježavanjem Svjetskog dana kulture raznolikosti njeguju se upravo te vrijednosti – međusobno poštivanje, razumijevanje i prihvatanje, te je to i razlog zašto je izložba objavljena baš na ovaj dan.

Izložba je proteklih godina bila postavljena u Sarajevu, Banjoj Luci, Bosanskoj Krupi, Mostaru, Trebinju i Širokom Brijegu.

Link za izložbu je VIDEO a nalazi se i unutar teksta.

(FENA)

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.