Održana 6. Izvještajno-izborna skupština BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Žepče

 Održana 6. Izvještajno-izborna skupština BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Žepče

U utorak 15. februara 2022. godine održana je 6. Izvještajno-izborna skupština BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Žepče. Skupštini su prisusutvovali gosti iz političkog, javnog i vjerskog života, među kojima i predsjednik Skupštine ZDK Ćazim Huskić, predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče Edin Šišić, glavni imam MIZ Žepče Džafer ef. Gračić, predsjednik BZK „Preporod“ u Bosni i Hercegovini prof. dr. Sanjin Kodrić, generalni sekretar Direkcije BZK „Preporod“ u Bosni i Hercegovini u Sarajevu Nazif Salčin i predsjednik BZK „Preporod“ Visoko Mersed Šahinović sa saradnicima. Na Skupštini su jednoglasno usvojeni podneseni izvještaji o radu i finansijskom poslovanju društva za protekle dvije godine, nakon čega se pristupilo izboru novog rukovodstva.

 

 

Odlukom skupštine, desetogodišnji predsjednik BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Žepče Rusmir Agić dužnost predsjednika predao je Seminu Smajloviću. Za novu predsjednicu Skupštine izabrana je Asima Nalić, dok su za članove Upravnog odbora izabrani/e: Jasmina Mehić, Semin Smajlović, Ašir Mehmedović, Muhamed Sinanović, Adnan Muslić, Zemira Mujičić i Maida Ajan. Nadzorni odbor činit će: Rasema Čaušević, Safet Dervišević i Arif Odobašić, a Sud časti: Nurđehan Šahinović, Suvad Hadžić i Mersad Dedović. Kao znak zahvalnosti na svemu urađenom u posljednjih deset godina za BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Žepče i šire, predsjednik BZK „Preporod“ u Bosni i Hercegovini prof. dr. Sanjin Kodrić predložio je novoizabranom Upravnom odboru da donese odluku o proglašenju dosadašnjeg predsjednika Rusmira Agića za počasnog predsjednika BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Žepče. Tom prilikom, za predano pregalaštvo u kulturi i veliki doprinos u afirmiranju BZK „Preporod“, predsjednik prof. dr. Sanjin Kodrić i generalni sekretar društva Nazif Salčin Agiću su uručili umjetničku sliku akademskog slikara Seada Emrića.

 

 

U ime Vlade i  Skupštine ZDK, predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić, za deceniju uspješnog i istrajnog rada te promoviranju bošnjačke kulture, predsjedniku Agiću uručio je knjigu Sjećanje na Husejna Smajlovića. U radnom dijelu sjednice usvojen je i Plan rada i finansijski plan društva za 2022. godinu te predstavljen treći broj novinskog lista Sehara BZK „Preporod“.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.