Obilježavanje 44. godišnjice Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru

 Obilježavanje 44. godišnjice Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru

Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru sljedeća dvije sedmice nizom događaja obilježit će 44. godine rada.

Svečanost obilježavanja počinje danas u 10 sati, polaganjem cvijeća na spomen bistu Džemala Bijedića na platou ispred Rektorata Univerziteta.

U Amfiteatu na Fakultetu humanističkih nauka u utorak 9. 2. 2021. godine u 11 sati će biti održana prezentacija publikacija u izdanju Univerziteta 2020. godine

U Centru za kulturu Mostar, u četvrtak 11. 2. 2021. godine u 11 sati, biće održana svečana sjednica Senata, a u petak, u 20 sati, u Amfiteatru na Mašinskom fakultetu biće izvršena dodjela nagrade rektora najboljim studentima.

U subotu, 13. februara, će se na fakultetima i unverzitetskim studijima održati svečana promocija i dodjela diploma.

U ponedeljak, u 11 sati, održaće se svečanost povodom potpisivanja ugovora o radu sa novim asistentima.

U utorak, 16, februara, biće održana online prezentacija studentskih projekata Fakulteta informacijskih tehnologija, u srijedu prezentacija međunarodnih projekata u amfiteatru Agromediteranskog fakulteta, a u četvrtak, 18. februara, prezentacija naučno-istraživačkih na Nastavničkom fakultetu.projekata

Svečanost se završava u petak, 19. februara u velikoj sali Građevinskog fakulteta, gdje će se održati promocija doktora nauka.
Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru obilježava 44. godine postojanja i rada, saopćeno je sa Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

 

Izvor: Mostarski.ba

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.