Najavljena saradnja BZK “Preporod” Hercegovina i BNV iz Novog Pazara

 Najavljena saradnja BZK “Preporod” Hercegovina i BNV iz Novog Pazara

Jučer, 15. 7. 2021. godine, Delegacija BZK “Preporod” – Regionalno društvo Hercegovina i delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća iz Novog Pazara na sastanku u Mostaru razgovarali su o uspostavi saradnje te dvije organizacije, kao i saradnji ostalih predstavnika Bošnjaka iz Novog Pazara, kao i o kreiranju i realizaciji projekata od značaja za bošnjački narod u cijeloj regiji.

Delegaciju Bošnjačke zajednice kulture “Preporod”  Regionalno društvo Hercegovina predvodili su predsjednik i zamjenik predsjednika Harun Hasanagić i Amir Kadribegović, a delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća iz Novog Pazara predsjednica Jasmina Curić, šef kabineta Fuad Bačićanin i šef kabineta predsjednice Samir Jusović.

“Budući da je obrazovanje mladih ljudi, edukacija i usavršavanje jedna od programskih smjernica rada BZK ‘Preporod’  Regionalno društvo Hercegovina i Bošnjačkog nacionalnog vijeća, otvoreni su razgovori o mogućnostima i načinu stipendiranja studenata iz Novog Pazara koji bi studirali na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru, navodi se u saopćenju BZK ‘Preporod’  Regionalno društvo Hercegovina.

Dodaje se kako se na sastanku također razgovaralo i o kreiranju zajedničkih, međudržavnih projekata između tih organizacija u oblasti kulture, te je dogovoren novi radni sastanak gdje će se definirati predložene ideje, a održati će se u narednom periodu u Novom Pazaru.

 

IZVOR: FENA

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.