Najava tribine „Bosna u vrijeme Kulina bana“ u organizaciji Galerije „Preporod“ Zenica

 Najava tribine „Bosna u vrijeme Kulina bana“ u organizaciji Galerije „Preporod“ Zenica

U povodu obilježavanja Dana Zeničko-dobojskog kantona i Dana bosanske pismenosti, Galerija „Preporod“ Zenica, u saradnji sa BZK „Preporod“ u Bosni i Hercegovini organizira tribinu Bosna u vrijeme Kulina bana. Na tribini učestvuju prof. dr. Sanjin Kodrić, BZK „Preporod“ u Bosni i Hercegovini, prof. dr. Alen Kalajdžija, naučni savjetnik Instituta za jezik Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Dževad Drino, profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici i mr. Hajrudin Ćuprija, direktor Arhiva Federacije BiH, a moderatorica je Amna Sofić, predsjednica Galerije „Preporod“ Zenica.

Uvodni dio tribine započet će izvođenjem himne u interpretaciji Amine Bajramović, Narodnog orkestra BZK „Preporod“ Zenica. Svaki od učesnika će sa svog područja djelovanja govoriti o značaju Povelje Kulina bana za Bosnu i Hercegovinu. Tribina će se održati 31. augusta 2022. godine u 19.00 sati u Galerijskom prostoru Sinagoge.

Posjetioci će moći pogledati izložbu Bosna u vrijeme Kulina bana autora Admira Hadrovića koja je  postavljena u saradnji s Arhivom Federacije Bosne i Hercegovine, koja je otvorena jučer u foajeu zgrade ZDK.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.