Najava izložbe „Stara Bosna“ u Travniku

 Najava izložbe „Stara Bosna“ u Travniku

Galerija „Preporod“ Zenica u okviru planiranih aktivnosti postavlja izložbu Stara Bosna povodom obiježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Ove godine izložba će biti postavljena u Centru za kulturu u Travniku u okviru Svečane akademije, koju organiziraju Općina Travnik, Centar za kulturu u Travniku i BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Travnik. Na izložbi će biti predstavljeno 15 slika, a posebno je zadovoljstvo što će Travičani i Travničanke imati mogućnost vidjeti slike i svojih sugrađana koji su učestvovali na likovnim kolonija Stara Bosna u organizaciji Galerije „Preporod“ Zenica. Slike koje će biti izložene različitih su motiva i rađene su različitim tehnikama.

Iako Galerija „Preporod“ Zenica u svom fundusu ima preko 140 slika nastalih na likovnim kolonijama, ovom prilikom bit će predstavljeno samo 15 slika i to sljedećih autora: Sead Emrić (Bužim), Amina Avdić (Konjic), Velid Trkić (Travnik), Ena Heco (Zenica), Đenan Šehić (Travnik), Berina Razić (Travnik), Bekir Lubić (Travnik), Jasmir Smailbegović (Travnik), Nejira Serdarević (Zenica), Đenan Šahdan (Travnik), Alma Islambgović (Zenica), Elvedina Hrustanović Šehić (Travnik) i Muhamed Begić (Zenica).

Otvaranje izložbe bit će upriličeno u utorak, 28. februara 2023. godine u 19.00 sati u Centru za kulturu Travnik. Izložba se može pogledati svakim danom do 6. marta 2023. godine.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.