Najava izložbe „Kraj industrije“ u organizaciji Galerije „Preporod“ Sarajevo

 Najava izložbe „Kraj industrije“ u organizaciji Galerije „Preporod“ Sarajevo

Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ organizira izložbu Kraj industrije, na kojoj će svoje radove izložiti mostarski multimedijalni umjetnik Anel Jakirović. Ovu samostalnu izložbu činit će oko 50 radova, rađenih tehnikom akrilik na platnu i papiru te sklupture rađene u kombinaciji drvo i čelik. Anel Jakirović je do sada izlagao na više od 50 kolektivnih izložbi, a ovo mu je 9. samostalna izložba. Otvorenje izložbe bit će upriličeno u sarajevskoj Galeriji „Preporod“ (ul. Maršala Tita 54) u petak, 7. aprila s početkom u 14.00 sati.

Anel Jakirović rođen je 1982. godine u Mostaru. Studij arhitekture završava 2008. godine u Sarajevu. Član je DUM-a, ULUBiH-a, kao i ASABiH-a. Radovi koji su nastali u proteklom periodu su rađeni tehnikom akrilik na platnu i papiru.

Samostalne izložbe su mu: Muzički centar „Pavarotti“, Mostar (2001); Švicarska kuća, Mostar (2002); Eparhijski dom, Trebinje (2010) Dvočlana izložba – Život; Centar za kulturu, Mostar (2012); Centar za kulturu, Mostar (2013)  Tročlana izložba – Likovno ozračje; Galerija „Roman Petrović“, Sarajevo (2013); Centar za kulturu, Mostar (2018) Tročlana izložba – Povratak iskonskom; Labirint, Izložbeni prostor Muzeja Hercegovine Mostar, Mostar (2022).

 

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.