Konkurs za najbolji literarni rad

 Konkurs za najbolji literarni rad
KONKURS ZA NAJBOLJI LITERARNI RAD
U povodu Dana maternjeg jezika (21. februar) i Dana Instituta za jezik Univerziteta u Sarajevu (21. II – 21. III), Institut za jezik, na osnovu prijedloga Komisije i Odluke Vijeća, raspisuje konkurs za izbor najboljeg literarnog rada na temu Moj maternji jezik.
Uvjeti konkursa:
1. Na konkurs se mogu prijaviti svi učenici osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini te učenici izvan granica Bosne i Hercegovine.
2. Na konkurs se mogu dostaviti svi oblici literarnih izraza: poezija, proza i drugi.
3. Svaki poslani rad mora, pored imena i prezimena učenika, imati i informaciju o osnovnoj ili srednjoj školi koju učenik pohađa te ime ime nastavnika, ili profesora, bosanskog, hrvatskog ili srpskog jezika.
4. Dostavljeni radovi mogu sadržavati najviše 2 (dvije) kartice teksta (1 kartica = 1800 znakova).
Rok za dostavu radova je 1. mart 2021. godine, do 16:00 sati.
Radove dostaviti na e-mail: konkurs@izj.unsa.ba s naznakom PRIJAVA NA KONKURS ZA NAJBOLJI LITERARNI RAD.
Sa radova koji budu poslani na e-mail Instituta za jezik bit će uklonjeni lični podaci autora, nakon čega će svaki pojedinačni rad biti, pod šifrom, dostavljeni Komisiji za odabir najboljih radova.
Rezultati konkursa bit će objavljeni na službenoj stranici Instituta za jezik i Facebook-stranici Instituta do 12. marta 2021. godine.
Pobjednici će biti proglašeni posebno u kategoriji osnovnih škola a posebno u kategoriji srednjih škola: prva, druga i treća nagrada.
Nagrade će biti uručene u prostorijama Instituta za jezik Univerziteta u Sarajevu u četvrtak 18. marta 2021. godine, s početkom u 12 sati. O eventualnim pomjeranjima datuma uručivanja nagrada, usljed pandemijskih i eventualnih drugih okolnosti, nagrađeni učenici/učenice bit će na vrijeme obaviješteni.
Napomena:
1. Uz priloženi literarni rad obavezan je lični potpis nastavnika, odnosno profesora koji učenici/učeniku predaje maternji jezik!
2. Uz dostavu radova obavezno navesti vlastiti kontakt telefon, ili broj telefona/mobitela jednoga od roditelja/staratelja!
Institut za jezik
Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.