Knjiga „U očevom zagrljaju“ autorice Nisvete Joldo predstavljena u Preočici

 Knjiga „U očevom zagrljaju“ autorice Nisvete Joldo predstavljena u Preočici

U nedjelju, 19. juna 2022. godine u prostorijama OŠ „Dubravica“ u Preočici održano je predstavljanje knjige U očevom zagrljaju autorice Nisvete Joldo. O knjizi su govorili doc. dr. Nehrudin Rebihić i magistar Fahret Čančar, a programom je moderirao Mujo Trako. Predstavljanje knjige realizirano je u koordinaciji BZK „Preporod“ – Općinsko društvo Vitez, MZ Preočica i OŠ „Dubravica“.

Veći dio pripovijetki autorica je posvetila ocu Rifetu, dugogodišnjem prosvjetnom radniku koji je ostavio dubok trag u školstvu na području ove općine. Cijeli svoj život posvetio je podučavanju, a istodobno usmjeravajući svoju djecu da se također bave tim plemenitim poslom, stoga će ostati upamćen kao učitelj u najširem smislu riječi.

„Njegov život nikad nije bio puko preživljavanje jer je u svemu vidio nešto dobro, a sretnim su ga činile male stvari. Nikada nije dijelio ljude prema vjeri, naciji ili prema statusnim simbolima. Za njega su jedino postojale podjedele na dobre i one malo manje dobre ljude i baš zbog toga je, u životima svih onih koji su ga poznavali, ostavio trag, napisala je u autorica u uvodnom dijelu knjige.“

 

 

 

IZVOR: www.radiovitez.ba

 

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.