Galerija „Preporod“ Zenica: Najava izložbe fotografija „Svuda oko nas“

 Galerija „Preporod“ Zenica: Najava izložbe fotografija „Svuda oko nas“

Galerija „Preporod“ Zenica u okviru projekta „Svuda oko nas“ u srijedu 20. decembra 2023. godine s početkom u 18.00 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica postavlja istoimenu izložbu fotografija.

Galerija „Preporod“ Zenica i njeni članovi svojim aktivnostima podstiču umjetnički i kulturni razvoj lokalne zajednice. S obzirom na dugogodišnju i stalnu ekološku problematiku u gradu Zenici, malim koracima se pokušava poboljšati ekološka kultura sugrađana, naročito mladih. Projekat i izložba fotografija „Svuda oko nas“ u samom nazivu skreće pažnju na svijet oko nas, ljepotu  prirode koja nas okružuje koju trebamo čuvati i voditi računa da je ne zagađujemo.

Projekat je realiziran u saradnji sa Školom fotografije koju vodi Dijana Muminović i PU „Abakus“ Zenica. Na izložbi će biti predstavljeno 20 fotografija i 12 dječijih crteža, na kojima su prikazane ljepote prirode viđene okom fotografa i djece.

Otvaranje izložbe upotpunit će i izvođenje dvije kompozicije na gitari u izvedbi Stefana Graba, učenika IV razreda Srednje muzičke škole u klasi Igora Mijatovića.

 

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.